Det økonomiske perspektiv

Et huskøb kan de fleste ikke klare uden en hjælpende hånd fra banken og eller realkreditinstutut. Og det gør sig da også gældende i min situation.

Der er mange ting man skal tænke over og mange begreber man kommer til at kende til. Mange af begreberne kendte jeg i forvejen, men har fået en bedre forståelse af dem allesammen.

I forbindelse med sådan et lån er der naturligvis også en masse omkostninger, men det har alligevel overrasket mig hvor mange forskellige omkostninger og gebyrer der er og hvad man kommer til at betale for et lån… Tinglysningsafgift, omkostninger til tinglysning, stiftelsesomkostninger, dokumentomkostninger, bidragssatser, kurser etc.

Så igennem længere op til at lånet blev hentet hjem fra realkreditinstitut har jeg i den grad overvåget og fulgt med i de aktuelle kurser og rentesatser.

Derudover så er der jo også noget vedligeholdelse der skal lave og det foregår jo naturligvis via en midlertidig konto indtil vi er færdige hvorefter huset vil blive genvurderet og realkreditgælden kan blive justeret ind til den nye vurdering.

Men nu er alt på plads, mine renteudgifter er klarlagt for 2013 og alle renteudgifter er indbrettet på min forskudsopgørelse til skat.

Så nu kan jeg bare se frem til i morgen formiddag hvor jeg vil modtage nøglerne til huset, så jeg kan komme i gang.

Glæder mig og nyder det med en kold øl 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Huset. Bogmærk permalinket.