Halvdelen af lille værelse spartlet

For første gang mens jeg har haft denne blog, vil jeg tillade mig at komme med en lille anmeldelse / test.
Det sker her efter at jeg nu har spartlet halvdelen af det lille værelse første gang. Kan da godt allerede nu afsløre at spartelmassen gjorde at det tog længere tid end jeg havde regnet med og dermed ikke blev færdig med hele rummet i dag.

I alt er der testet 4 forskellige spartelmasser, de er testet under spartling af køkken og det lille værelse. Alle test er baseret på bredspartling / fuldspartling af alm pudsede vægge. Det er primært min mening som lægmand / gør-det-selv  mand men også meninger fra en tidligere maler og en tidligere murer der spiller ind.

PROBAU letspartel medium
Købt i Bauhaus til 99,95 for 10L – meget hård og tør spartelmasse og ikke særlig nem at arbejde med. Man skal virkelig arbejde med spatelmassen når den skal påføres på væggen. Den har også en tendens til at følge med spartlen  så der dannes huller i spartlingen. Grundet dens hårdhed er den ikke særlig velegnet til bredspartling.

Dana Lim letspartel medium extra
Købt hos Beckmann til 169,00 for 10L – denne er lidt samme historie som probau, det er hård og svær at arbejde med. Men den er væsentlig nemmere at arbejde med, og giver et ganske pænt resultat.

Home Profesionel letspartel medium
Købt hos XL-byg til 99,95 for 10L – rigtig blød spartelmasse, der er meget nem at arbejde med. Den er noget vådere end både dana lim og probau og det gør den noget nemmere at påføre.

Luxi medium spartel let
Købt hos jem & fix til 189,00 for 10L – testens bedste spartelmasse som er blød og rigtig nem at arbejde med og hvor resultatet også bliver rigtigt godt. Den er både nem og arbejde med og tørrer pænt op.

Resultat
Spartelmasse fra XL-byg og jem & fix er klart testens vindere, begge er nemme at arbejde med og giver begge et godt resultat. Spartelmassen fra jem & fix er lige lidt bedre end den fra XL-byg, men ikke ret meget og slet ikke så meget som prisforskellen indikerer, derfor er testens vinder helt klart Home professionel letspartel medium fra XL-Byg.

2013-11-17 18.43.37

Dette indlæg blev udgivet i Lille Værelse. Bogmærk permalinket.